Choose your language:

KK Tekniikkakymppi / 2016


Koukussa Kortteihin -sivustolla on huhtikuun 2016 ajan Tekniikka 10 -haaste!

Huhtikuun ajan esitellään eri tekniikoita ja niiden mukaan tehdyt kortit osallistuvat haasteeseen. Haasteessa on hyvät sponsorit ja palkinnot.

Osallistumissäännöt:  Koukussa Kortteihin Tekniikka 10 2016

Päätin tehdä tekniikkakympistä blogiini omat sivut josta kaikki postaukset löytyvät helposti myös tekniikkakympin jälkeen.

TEKNIIKKAKYMPPI 2016 PONNAHDUSKORTTI

Tekniikka10 # 1 PONNAHDUSKORTTI  (linkki sivulle)

Tekniikkakympin ensimmäiseen korttiin sain idean pikkupojan  1-vuotiskortista. Työkaveri tilasi värikkään korin yksivuotiaalle. Hiukan tuotti päänvaivaa, mitä materiaalia / kuvia käytän. Olisi ollut kiva käyttää jotain käteen mukavalta tuntuvaa, kuten huopaa, korkkia yms. Mutta löysin sirkusarkin, jonka olin jostain kirppikseltä joskus ostanut ja leikkelin kuvat sopivaksi kokonaisuudeksi.

Etukansi
Ponnahduskortin "sisusta" sisusta oli yllättävän helppo tehdä. Jos kuvaa katsoo tarkasti, valkoisen kortin sisäosa on luonnonvalkoinen. Tähän on leikattu ponnahdusosa, joka korttia aukaistessa "pomppaa" esiin. Tein tosi yksinkertaisen kortin. Onneksi siitä tykättiin :)Ponnahdusosio sisälläToisen kortin keskustaan on leikattu ponnahdusosa

 Ohjeet kortin tekoon löytyvät Koukussa kortteihin blogista.


TEKNIIKKAKYMPPI 2016 KEINUKORTTI


Tekniikka 10 # 2 KEINUKORTTI  (linkki sivulle)

Keinukortissa oli jonkin verran enemmän haastetta kuin edellisessä. Tarkasti katsoin sivuston videon ja otin ylös korttiin tulevien leikkauksien / nuuttauksien mitat. Itse korttipohja tässä on 17 cm x 14 cm. Kortin molemmista sivuista mittasin 7 cm ja tein 3,5 cm korkuiset nuuttaukset molempiin päihin. Nuuttauksen loppupäästä piirsin kynällä leikkausviivat 3,5 cm päähän molemmista reunoista ja yhdysviivan leikkausviivojen väliin, niin että tuli suorakaide. Leikkasin askarteluveitsellä  piirrettyä viivaa pitkin. Voi tehdä myös toisenmuotoisen, jos haluaa. (ks. KK:n blogi).

Keinukortin mitat
Sitten mietin mitä ihmettä laitan keskelle, kokeilin ja erehdyin ja liimasin päälle ja taas kokeilin. Tuli hieman sotkuinen sillisalaatti. Varsinaisen kortin tein siis vaaleanvihreälle kartongille.
8x8 tuuman paperista leikkasin ja liimasin ja mittasin ja leikkasin ja liimasin ja tuli palapeli mieleen jo kun kääntelin korttia ja joka joka puolellehan sitä paperia piti laittaa...

Vihreä kartonki nuutattuna ja leikattuna. Tämä ei siis ole v almiista  korttipohjasta, vaan yksittäisestä kartongista. 
Tein ensin keskikohdan ja sitten palapeliä papereiden ja kukkien kanssa.

Takapuolella sama palapeli jatkuu.. Tästä puolesta tuli jotenkin tasapainoisempi.


Heilurikortti sivusta :)

Ja kääntyy hienosti takapuolikin näkyville.
"Ei ole väliä paljonko täyttää, Tärkeää on osata Hetket kaikki käyttää"


"Naura, Elä, Unelmoi, Rakasta"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!