Choose your language:

KK Tekniikkakymppi / 2014

Koukussa Kortteihin- sivustolla on jälleen menossa Tekniikka10! 


Siihen on jo pitkään ollut tarvikelista sivustolla ja tällä kerralla ei vissiin tarvita mitään erityisiä koneita. Otan joka tapauksessa siihen osaa, koska on mukavaa oppia uusia tekniikoita, joilla tehdä kortteja. Siinäpä se tämän harrastuksen koukku onkin; oppii jatkuvasti uutta ja saa onnistumisen kokemuksia, jos kohta harjoittelukappaleitakin tulee :)

Ensimmäinen tekniikka on PALIKALLA. Leimamustetta levitetään palikkaan ja sitten korttipohja painetaan palikan päälle. Palikkaan voi musteen levittämisen jälkeen suihkauttaa vettä tai jotain kimalle- tai värisuihketta. Minä kokeilin sekä ilman suihkeita, että Glimmer Mistillä (ainut jonka omistan). Suihke sai hienon kiillon aikaan kortin pintaan. Tässä kokeilun tuloksia:

1. Palikalla


Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa:
Tekniikka10palikalla

 Nämä kortit ovat kokeiluja samalla  tekniikalla.

Taustaa rajattu paperinpaloilla. 

Tausta palikalla tehty. Piti vaan saada punainen kukka tähän :)

2. Leimalla


Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.


Vaalealla leimattu ensin ja sitten yhden kerran tummemmalla.


Tämä kortti on tehty samalla tekniikalla, leimailin vaalealla violetilla ensin ja sitten tummalla violetilla päälle. Somisteeksi organtsanauhaa ja sen päälle ohut silkkinauha sekä pieni perhonen ja onnea-sana samalla välillä. Siinäpäs se!


3. Reijästä

Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.Leikkasin paperiin haluamani kokoisen reijän. Mustetin kartonkia reijästä reunoilta keskustaan päin. Sitten leimasin päälle tekstileimasimella samalla värillä. Annoin kuivua välillä. Sen jälkeen Leimasin jälleen samalla värillä oksan ja kukat. Viimeiseksi leimasin "onnea" samalla violetilla värillä. Lopuksi kiinnitin tämän kartongin violetille kartongille sekä tein rusetin.


4. Väreillä


Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.5. Kohojauheella


Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.
Tekniikka10kohojauheella


6. Kuminauhalla


Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.
7. Ommellen

En ole tehnyt koskaan korttia ommellen käsin tai koneella, joten tämä haaste jäi minulta väliin. Salamahaasteeseen tein käsin ompeleen koristeeksi.


8. Musteläikällä

Musteläikkääni tuli liikaa vettä, enkä saanut sitä toimimaan millään. Kokeilen myöhemmin tätä tekniikkaa. Tekniikassa siis painetaan mustetta alustalle, niin montaa mustetta kuin haluaa, sitten suihkutetaan vettä päälle. Sen jälkeen painetaan leimasin alustaa vasten ja leimataan kuva kartongille. Kuvasta tulee vesivärimainen, mutta veden määrähän suuresti vaikuttaa lopputulemaan.

9. Teipeillä

Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.

Tekniikassa otin pätkiä maalarinteipistä, mustetin liimapuolen ja painoin sen kartonkiin. Tässä olen käyttänyt kiiltävää valokuvapaperia ja erivärisiä Mementon musteita taustalla.
10. Vellumilla

Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.

Vellumille leimattiin kuva ja vellumi kiinnitettin kuviokartongin päälle. Ohjeessa oli kyllä tummemman kartongin päälle, mutta se pääsi unohtumaan kun idea vei mennessään..  Laitoin vielä pienen koristeen rusettiin. Koriste on kaksipuolinen, toisessa on pituus, paino yms. tekstit ja toisella puolella: Welcome sweet baby-teksti.
Salama - Taustapaperille

Tämä kortti on tehty Koukussa kortteihin Tekniikka10:n. Koukussakortteihin yhteistyössä Taika-lehden kanssa.Tässä tehtiin itse tausta. Tässä linkki ohjeeseen:

Taustalle olin jo aiemmin tehnyt oranssit värit ja olin jättänyt kartongin odottamaan, koska se oli mielestäni epäonnistunut värikokeilu ja oli päätyä mappi-Ööhön. Mieleeni tuli kuitenkin, että ehkä joskus saan käytettyä sitä johonkin ja tällä tekniikalla piirtelin punaisella kalligrafiatussilla, valkoisella korjauskynällä ja lopuksi mustekynällä kuvioita oranssin pohjan päälle. Muutamia kertoja myös laitoin mustetta suoraan pienestä DI-tyynystä kartongille. Niin ja käytin myös keltaista vesivärikynää ja vesisäiliösivellintä kirkastamaan oranssia pohjaa. 

Pohjasta tuli niin kivan erilainen, että Pukuompelija-tytär totesi: - Mä voisin haluta tän värisen kankaan!

Olin juuri hankkinut Paperinauhasta Magnolian ylioppilaslakki-leimasimen ja leimasin sillä vihreällä DI-musteella lakin kuvia pohjaan sekä lopuksi laitoin keskelle väriä tasapainottamaan Postcard-kuvion, jonka leikkasin myös Paperinauhasta hankkimastani ihanasta Graphic45 "Sweet Sentiments"-lehtiöstä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!