Choose your language:

perjantai 3. toukokuuta 2013

Tekniikka10 kortteja

Heips! Pitkän aikaa olette saaneet odotella uutta postausta. On ollut valokuvauskerhon kanssa mökillä käyntiä, kevätsiivousta, vanhemman tyttären työssäoppimis menojuttuja (lähti ulkomaille 5 viikoksi), nuoremman kanssa käytiin Ikaalisissa pääsykokeissa ja lisäksi muutamien tilauskorttien kanssa olen tehnyt kokeilukortteja... kevät on kiireistä aikaa ja lisäksi linnunlaulusta haluaisi nauttia enemmän ulkosalla olemalla, nyt kun muuttajat viimein saapuivat Suomeen!

Osallistuin Koukussa kortteihin Tekniikka10:n mutta en sitten ehtinyt tehdä kaikkia tekniikoita, joten arvontaan en osallistu. Muuten oli tosi kiva oppia taas uutta. Tässä viimeiset tekemäni kortit:

Valebatiikkihelma
 Tässä helma on leimattu vesileimamusteella, laitettu kohojauhetta ja sitä on kuumennettu niin, että jauhe on "ylikuumentunut" ja sulanut pohjaan. Pohja on sen jälkeen väritetty leimasinväreillä. Yläosa on tehty myös leimaamalla vesileimamusteella, kohotettu kohojauheella, sulatettu normaalisti ja väritetty sen jälkeen leimasinväreillä, eli siitä erot kuvion näkyvyydessä. Alaosan kukkakuviot näkyvät sulaneina pohjan läpi, yläosan eivät. Tämä hamonen menee koristamaan erästä lahjaa...


Valepatina (ei kyllä oikein näy)
 Tämä tekniikka on mulle liian vaikea selittää, YouTubessa on viedoita Faux patina -nimellä, katsokaatten sieltä! Eikä minulta oikein onnistunut, kun ei ollut kulta- tai pronssikohojauhetta, joka tästä tekisi enemmän "patinaa".
Ressattu, eli "hiekkapaperihiottu" akryylimaali
 Tämä tekniikka on aika yksinkertainen. Pohja kohokuvioidaan kohokuviointikansiolla ja BigShot- tai vastaavalla laitteella  (tässä tapauksessa oli jo valmiiksi kohokuvioitu pohja, kun en omista laitteita) ja sitten maalataan akryylivärillä kauttaaltaan. Värin annetaan kuivua rauhassa. Sen jälkeen otetaan hiekkapaperi ja hiotaan pintaa niin että kohokuvioista lähtee akryylimaali pois. Sitten "maalataan" kuviot uudelleen leimasinväreillä. Kuviot tulevat kivasti näkymään, mutta kyllä sai hinkata, oli hyvin tarttunut maali alla!! Maaliin leimasinväri otti jonkun verran mutta melko hyvin piti silti valkoisen värinsä.

Resist glue, eli "värittymättömät liimaläikät"
Tämä Resist glue-tekniikka on todella helppo! Otetaan liimaa, esim. Eri Keeper tai Tacky Glue tai vastaava ja laitetaan tippoja korttipohjalle tai tässä tagille, levitetään sitä sormella millaiset "pilvet" tai alueet halutaan ja annetaan kuivua.
Kun liima on täysin kuivunut, väritetään pohjaa musteilla, liimakohdat jäävät valkoisiksi tai ainakin vaaleiksi, jonkun verran ainakin minun musteeni tarttuivat liimaan. Sen jälkeen suihkutetaan hieman vettä puuvillakankaaseen tai muuhun nukattomaan kankaaseen ja pyyhitään pohja sillä, niin että liiman päältä lähtee irtovärit pois. Pohjan voi jättää silleen, mutta minä leimasin vesileimamusteella kukkia ja perhosen ja mustalla kohojauheella (sisältää nuo "kultahiput") embossasin kuvat pohjaan.

Hyvää perjantain jatkoa, palataan kortteilun parissa, mutta ulkoillaan myös :)

2 kommenttia:

  1. Syksyllä onkin tarvetta sponsoroinnille, joten oikein sopivasti kävisi sinun sponsorointivuorosi sinne vasta, eikä kesälle. Laitatko sähköpostilla viestiä asiasta, niin keskustellaan siitä sitä kautta tarkemmin.
    Niin ja 6.5. tulee taas uusi haaste. Vielä on haaste numero 13 käynnissä. annetaan kaikkien osallistua ihan rauhassa siihen. :)

    VastaaPoista
  2. Kauniita ja taidokkaita aikaansaannoksia :) Erityisesti tuo alin tagi hivelee silmääni!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!