Choose your language:

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Taiteltu T-paitakortti, Folded T-shirt Card

Tein tilauksesta Fifteenjuhlaan kortin ystävän sukulaispojalle, sekä veljenpojalleni. Halusin tehdä vähän erilaisen ja löysinkin mieleiseni mallin rippikorttien joukosta. Ohjetta taitellun paidan tekemiseen sainkin hakea tunnin ja toisenkin. Etsii etsii ja soisi löytävänsä - ja löysinkin! Nimittäin tosi hyvän videon taitellun T-paitakortin tekemiseen:And in English at Martha Stewart blogside: http://www.marthastewart.com/265595/folded-shirt-card?search_key=folded-shirt%20card


Taiteltu paitakortti fifteen-juhlaan

Taiteltu paitakortti fifteen-juhlaan punapaitaiselle nuorukaiselle :)
Mikä on Fifteen-juhla, ehkä kysytte. Tässä vähän selitystä aiheesta:

Minulta siis tilattiin Fifteen-juhlakortti. Fifteen-juhla on vähän sama kuin rippijuhla Ev.lut. kirkossa, mutta tämä tapahtuu Helluntaiseurakunnassa. 15-vuotiaat ovat käyneet ensin Fifteen-leirin, jossa opetetaan uskon alkeita, ylistetään Jumalaa, rukoillaan ja ollaan tiiviisti yhdessä. Suomessa Fifteen-leirejä pidetään Keuruulla Ison Kirjan Raamattuopistolla, Larsmon Lähetyskodilla sekä Helsingissä.  Seinäjoelta on jo monena vuotena lähdetty Espanjaan Fuengirolaan. Siellä päiviin mahtuu myös uimista sekä hauskanpitoa Aqua Parkissa, joka on lähellä majoitustiloja.

Fifteenleirin kruunaa päivää ennen lähtöä tapahtuva uskovien kaste, jonka askeleen monet leirillä olijat haluavat ottaa Espanjan kuuman auringon alla. Kaste tapahtuu tietenkin meressä, kun meren rannalla ollaan. Kastettavat on puettu valkeisiin vaatteisiin (tässä tapauksessa valkoinen T-paita). Kastettava astuu veteen jossa kastajana toimiva nuorisopastori odottaa. Kastettava ja kastaja ovat noin vyötärölle ulottuvassa vedessä. Kastaja pitää toisella kädellä kastettavan selästä ja toisella edessä olevista käsistä ja lausuu sanat: "Oman suusi tunnustuksen perusteella uskostasi Jeesukseen Kristukseen kastan sinut sisareni / veljeni Jeesukseen Kristukseen". Sitten kastaja upottaa kastettavan veteen ja nostaa hänet saman tien ylös. Tämä on siis upotuskaste, joka merkitsee Jeesuksen seuraamista jo uskossa olevalle nuorelle. Kasteen jälkeen nuori voi halutessaan liittyä paikallisen helluntaiseurakunnan jäseneksi.

Fifteenjuhla kokosi yhteen pari viikkoa aiemmin Suomeen kotiutuneet leiriläiset. Sunnuntaina laskin, että mukana oli 78 nuorta. Heitä oli Espanjassa tänä vuonna yhteensä 90 kahdella eri leirillä, kaikki eivät juhlaan päässeet. Juhlan jälkeen osa lähti pizzeria Piikkiin syömään ja osa, kuten minä, juhlijan kotiin ruualle ja kahville. Meille juhlijoille oli valmistettu maukas lihakastike lisukkeineen sekä jälkiruokana tietysti täytekakkukahvit.

Mukavaa oli, nuoret ihania ja kauniita. Kaikille toivotan Jumalan runsasta siunausta koko elämään! 


4 kommenttia:

 1. Kauniita sinun korttisi. Ihanaa,kun kerroit näin kauniisti tästä meidän seurakunnissa olevista juhlista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Intsu rohkaisun sanoistasi! :)

  VastaaPoista
 3. Todella hyvin kerrottu kaunis asia. Oma lapsenlapseni menee ensi vuonna tuonne Espanjan leirille. Kauniita kortteja. Olet taitava. Oma tyttöni on ollut isosena k.o. leirillä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos sanoistasi, Maria! Isosilla on iso rooli leirin onnistumisessa. Varmasti lapsenlapsellesi tulee mahtava leiri!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!