Choose your language:

maanantai 18. marraskuuta 2013

Päivitysten hitaudesta ja Joulukalenterin luukuista - TIEDOTUSTA

Olen viimeisten viikkojen, taitaa olla luku jo kuukausissa, ollut hidas päivittämään blogia. Samoin Joulukalenterin luukkujen postituksessa on viivettä... aika runsaasti. Tähän nyt selitystä.

Teille, ihanaiset naiset! 

Mulla on syksyn aikana pikkuhiljaa kehittynyt mukava ihottuma - punajäkälä. En viitsi laittaa kuvia, googlettamalla saatte kivoja kuvasia näkyviin. Tämä on erittäin kutiava ja kurja vaiva. Ihottumaa on minulla päästä jalanpohjiin, ainoastaan kasvot ja kaula on säästyneet. Viimeisen kuukauden aikana kädet ja jalkaterät ovat tulleet kurjimpaan kuntoon, iho on laajoilta alueilta kutissut pois.

Tänään olin ihotautipoliklinikalla, jossa otettiin koepala yhdestä ihottumakohdasta.  Ihosta otettiin myös näytettä viljelyyn, koska käsissä ja jalkaterissä ihottuma on epätyypillistä tälle ihottumalle. Olen pitkään joutunut rasvaamaan koko kehon ihoa päivin ja öin. 250 ml putkilo rasvaa kesti perjantaista maanantaiaamuun....voitte kuvitella, miten paljon iho vetää!!??

Tänään sain tehokkaan kortisonilääkereseptin, kutinalääkereseptin, reseptit kahdesta eri perusvoiteesta sekä väsyttämättömän antihistamiinireseptin. Perjantaina menen katsomaan, mitä se valohoito oikein on! Toivon ja rukoilen, että ihottuma alkaisi antamaan myöten. Se on kestänyt nyt 3 kk ja pahentunut kaiken aikaa - ei se ei ole tarttuvaa, ei bakteeri- eikä virusperäistä eikä perinnöllistä. Varsinaista syytä ei tiedetä, mutta stressi voi laukaista sen...

Joten pyydän kärsivällisyyttä teiltä, ihanaiset naiset!

JOULUKALENTERILAISET: Paketit tulevat kyllä, mutta tilanteestani johtuen toimittaminen kestääää....


Heti kunnon sidetaitos 4 mm koepalakohdan päällä :) täytyy vielä teipata paremmin paikalleen

13 kommenttia:

 1. No huh, mikä vaiva sulla on :/ Toivottavasti menee lääkkeillä pois. Voinko edes kuvitella sitä jatkuvaa kutinaa ja rasvausta. Onko se tämä syksyaika sitten pahinta aikaa ihon kuivumiselle, vai onko vuodenajossa väliä?

  VastaaPoista
 2. PUNAJÄKÄLÄ. Lichen ruber planus

  VastaaPoista
 3. Ikävä juttu, tsemppiä kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Paranemista sinulle. Upean ja hauskan kortin olet tehnyt.
  Mukavaa viikkoa sinulle

  VastaaPoista
 5. Kiitos sinulle tiedosta, tiedämme, että luukkuja voidaan odottaa. mutta parannuhan sin siellä kuntoon

  VastaaPoista
 6. Mies on käynyt valohoidoissa (psoriasis) ja siihen auttoi hiukan. Toivottavasti sinulla tehoaa.

  VastaaPoista
 7. Ompa kurja juttu, paranemisia sulle!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaunis teille! Pikkuisen on parin viikon tehohoito (valohoito n. 20 sek. 2 x vko), kortisonirasva ja muu rasvaus, sekä sinkkikääreet jaloissa ja käsissä. Hauska nimi tuolla sinkkikääreellä: zipzoc-voidesukka :) Pikku hiljaa paranee. Viikonlopulla sain kunnolla nukuttua pitkästä aikaa (ei ollut kutinaa) ja nukuinkin 14 ja 12 tunnin yöunet. Päikkäritkin olisin voinut ottaa, mutta ei ollut mahdollisuutta. Viime yö meni sitten taas puoliksi valvoessa...
  Seuraavat valvomiset sitten Itsenäisyyspäivän pukuloistoa ihaillen, toivon!
  Hyvää Joulun odotusta lukijoille:)

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa tosi ikävältä, mukavaa että on jo alkanut vähän parantua. Kiitos ihanasta kommentistasi blogissani ja hyvää lähestyvää Itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 10. Voi sinua ystäväiseni. :( Halaus!
  Ja kiitos paketista, mikä tupsahti äsken! En kurki, en. ;) Olet ihana!

  VastaaPoista
 11. Ihana paketti avattu tänään joulukalenterista. Upeaa väriloistoa, säihkettä ja tarpeellisia asioita pursuili paketista ulos! KIITOS!!!

  VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!