Choose your language:

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Kevättää

Vilpertti parvekkeella auringossa, takana keskeneräinen peili. 
"Vesikilpikonnani" Vilpertti otti mukavan asennon parvekkeen pöydällä ja nosti nokkansa ja häntänsä aurinkoa kohti. Kivasti kilpeä kutittavat auringonsäteet ja saavat kilven kuviot hehkumaan. Kilpparin esikuvana on ihan oikea vesikilpikonna, joka tykkää olla lämpölampun alla kilpeään kuivattelemassa. Kesällä ulkona kuumana päivänä kilppari kuitenkin etsii suojaisan paikan ja kaivautuu maahan tai lehtien alle torkkumaan, häiritessä sihahtaa ärtyisästi "menetkös siitä häiritsemästä". Tämä tapaus on huomattavasti hillitympi käytökseltään ;)

Vilpertti on tehty mosaiikkityökurssilla pari vuotta sitten. Pohjalla on sanomalehtisykeröillä täytetty kanaverkko, johon on muotoiltu erikseen raajat, pää ja häntä. Kilpikonna päällystettiin vedenkestävällä laattalaastilla ylt´ympäriinsä. Kun kilppari oli kutakuinkin muotoutunut (selkään tietysti lisää laastia) lisättiin laastia ja alettiin "liimata" lasimosaiikkia pintaan. Mosaiikkipalojen väliin jätettiin suurinpiirtein saman kokoiset rakoset. Kun mosaiikkia oli joka puolella tasaisesti ja näytti hyvältä, se jätettiin kuivumaan. Kuivuttuaan mosaiikin väleihin ja päälle laitettiin ruskeaa saumauslaastia. Saumalaastilla täytettiin jokainen rakonen niin että kilpi peittyi laastiin. Lasimosaiikin päältä laasti poistettiin kostealla kankaalla ennenkuin ehti kuivua. Taisin välillä vähän liikaakin raapia ja piti lisätä laastia uudemman kerran. Lopuksi annettiin kuivua tosi hyvin ja kilpi kiillotettiin kun se oli ihan kuiva. Kotioloihin päästyään se valloitti oitis aurinkoisen parvekkeen. Siellä se myös vietti talven horrostaen kaapin päällä. Nyt taas saa köllötellä auringossa ja ilahduttaa parvekkeella kahvittelevia. :)

Mosaiikki on "reunojaan myöten" laastissa. Mosaiikin tilasin Mosaiikkimiljööstä, osa on ostettu  Kaarakan taitopuodista mosaiikkikurssin aikana. 

3 kommenttia:

  1. Ihana kilppari! Todella kauniisti tehty ja saa tuon kilpparin elämään väreillään. Toivottavasti se säilyy ehjänä läpi vuosien. Oikea aarre.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Minäkin toivon, että säilyy. Hieman vaikea säilyttää, joten on ollut talvetkin parvekkeella.

    VastaaPoista
  3. Jaa,jaa,siellä on Vilpertti herännyt talviuniltaan:) Hemppaa vielä unettaa,mutta jos tulee aurinkoinen päivä,niin sitten Hemppa meinaa nousta ja lähteä kyselemään,onko Sylviä näkynyt:)

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!