Choose your language:

torstai 1. elokuuta 2013

Askartelutaivaan Elokuun DT-työ, Taittokortti

Pääsin Askartelutaivaan sivustolle DT:läiseksi, JEEE! Olen vakituinen Kuukausihaasteen DT sekä vierailevana DT:nä Joulukorttihaasteessa ja Penny Black-haasteessa (tykkään Penny Blackin leimakuvista).

Esittelen nyt ihka ensimmäisen DT-työni, Askartelutaivaan elokuun kuukausihaasteseen, aiheena: Taittokortti. Taittokortteja on monenlaisia, tämä on melko yksinkertainen malli. Löysin mallin täältä Merkkublogista. Merkkublogin kortti on ihana neliökortti. Tämä hiukan "vaatimattomampi".

Mietin pitkään kortin toteutusta. Muistin, että minulla on Cardmaking & Papercraft  nro 118 heinäkuu 2013 -lehden ilmaislahjoina tulleita papereita ja korttikuvia käyttämättä ja löysin tuon vaaleanpuna-keltapaperin sekä ruusukuvan, jonka halusin kanteen. Taittelin "koevedoksina" monta valkoista paperia, sekä kasan korttikartonkeja... Ihan helppo ei ollut nimittäin saada sivuja tasan. Kärsivällisyyttä tarvittiin myös koristelussa, mietin pitkään, miten paljon kukkia ja perhosia. Aina vain napsuttelin niitä lisää, sekä liimasin jokaisen kukan keskelle pienenpienen puolihelmen. Ihan kiva oli opetella erilainen korttimalli.

Korttiin taittelin ensin koevedoksena tavallisen neliökorttipohjan, etukansi taiteltiin puoliksi, niin, että takakannesta näkyy puolikas kortin ollessa "kiinni". 

Kortti "kiinni".  Etukannessa ruusukuva,
joka peittää sisällä olevan tekstialustan näkyvistä. 

Kortti "auki". Valkoiseen "pipariin" voi kirjoittaa
vastaanottajalle onnittelut ja terveiset.

Tässä näkyy taittosysteemi.
Kortin etukansi on taitettu puoliksi. 
 Askartelutaivaan Taittokorttihaasteeseen voit osallistua koko elokuun 2013 ajan. Nyt etsimään uusia malleja korttien tekemiseen ja  taittelemaan papereita sekä kartonkeja!

1 kommentti:

  1. onnea uudesta pestistä - olet sen ansainnutkin;) hauska tuo taittelukortti. eipä ole koskaan tullut tehtyä, mutta hienon korttisi innoittamana saatan vaikka ryhtyä puuhaan...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!