Choose your language:

tiistai 8. lokakuuta 2013

Amanda-kissa haastaa

Naukulan blogista nappasin haasteen: 

Haasteen säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.

Kyselin tyttären Amanda kisulta haluaako ottaa tällaisen haasteen vastaan kissanäkökulmasta, kisu vastasi, että Helmin kysymyksiin hän voi kyllä vastata, mutta ylläolevaan ei ota kantaa. Amandalla oli juuri lintujen tarkkailu meneillään, joten tietäähän sen - kiireisen kissan elämän, ei sitä joka asiaan kannata kantaa ottaakaan!

Kerronpas sitten jotain Amandasta näin henkilökunnan näkökulmasta.

1. Amandalla on vähän rankka menneisyys, ennen Eläinsuojeluyhdistyksen kissaihmisten tapaamista hän oli tutustunut ystävälliseen poliisisetään, joka oli poiminut hänet tuntemattoman talon pihasta. Amandalla oli kyljessään 3 pienen pientä vastasyntynyttä pentua. Kiltti poliisisetä oli vienyt Amandan eläinlääkärin luo (ja tän mä kuiskaan, ettei kisu kuule, sitä pelottaa ajatus vieläki) Ja oli ihan lääkärin armeliaisuutta, ettei hän joutunut kissojen taivaaseen pentujensa kanssa, vaan lääkäri armahti emoa ja pentuja ja soitti Eläinsuojeluyhdistyksen ihmisille. 

2. Amanda oli niin kiitollinen päästessään väliaikaiseen kotiinsa lämpimään koppaan pentujensa kanssa, että kehräsi jo pelkästään hoitajan katseesta.

3. Pennut lähtivät vartuttuaan luovutusikään uusiin koteihin ja Amanda jäi viettämään kissanpäiviä odottaen omaa loppuelämänsä kotia. 

4. Amanda tuli eteiseen tervehtimään niitä sisääntulijoita, jotka arvioi kissaihmisiksi - muilla ei ollut niin väliä. 

5. Väliaikaisen kodin muut eläimet tulivat hyvin toimeen Amandan kanssa ja Amanda niiden. Siellä oli monta kissakaveria. Olohuoneen ikkunasta saattoi myös seurata koiruuksien hullutuksia. 
Mieluisia asioita oli katsella koiraeläinten juoksua pihalla. Salaa hihitellen sitä, miten hassuilta ne näyttivät, ei kissat koskaan tollasta...

6. Kodin pikkuihminen sai raahata ja riiputtaa Amandaa ihan miten päin halusi, Amanda ei ollut moksiskaan, oli siis tottunut lapsiin. Pikkuihmisellä tuli Amandaa kova ikävä, kun se lähti omaan loppuelämän kotiin, eli tyttäreni kanssa. Amanda-parka miukui uudessa kopassaan koko matkan aivan hädissään. Uuteen paikkaan tottuminen kesti useita viikkoja, mutta sitten ikävä helpotti ja kisu uskalsi käydä syömässä ja omassa vessassaan, eikä ollut koko aikaa sängyn alla piilossa. 

7. Parasta mitä Amanda tietää on rapsutukset korvien takaa ja mahasta - niin ja herkkunaksut, niitä nyt menisi, vaikka vatsa olisi täynnä.

8. Joskus Amanda katsoo liikaa tv:tä keväisin (tai niin luulemme) tai kuuntelee aikuisten puheita ja alkaa dieetille kuten useimmat ihmisnaaraat ja onhan se suosittua joulun juhlaruokien jälkeen. Usein dieetti loppuu ahmimisviikkoihin. Tästä ei Amanda ole moksiskaan, tulipahan dieetti pidettyä ja hoikistuttua jonniin verran!

9. Ai, enkö kertonut Amandan väriä? Amanda on kauttaltaan valkoinen ja selässä, hännässä ja päässä sekä tassuissa on "kilpikonnaväritys" vaaleanruskeita, keskiruskeita ja mustia isoja täpliä. Meidän ihmisten mielestä Amanda on oikein kaunis kissa, turkkia voisi kyllä olla vähän vähemmän...

10. Amanda on noin 5 vuotias kissaneito. Jossain vaiheessa hän oli tutustunut tummaan ja tuliseen kissaurokseen, mutta nytten ei enää välitä moisista turhanmouruajista - pyh, niistä ei tule kuin harmaita karvoja! 

11. Amanda viettää lokoisaa kissanelämää oman ihmisensä isän luona, jossa saa paljon rapsutuksia, huomiota ja saa makoilla ihan siellä missä milloinkin haluttaa. Ulos hän ei halua, siellä on isoja pelottavia otuksia, niitä pitää juosta äkkiä sisälle karkuun. Joskus Amanda haistelee ulkoilmaan oman ihmisen sylissä terassilla. Siinä ja lintujen bongauksessa (jossa kisu onkin mestari) on aivan riittävästi tekemistä yhdelle kissalle! 

Ai niin  - karvojen ravistelemisessa Amanda melkein voittaa Kissa Karvisen. Amanda on yrittänyt puhua meille, että kutsutaan Karvinen kylään ja pistetään kilpailu pystyyn, mutta me ihmiset ei oikein haluta häiritä Karvisen elämää kutsumalla häntä näin kauaksi kylmään Suomeen. 


Älä ny ihan kaikkee kerro, jätä vähän toiseenki kertaan...

Ja sitten kysymykset:

Amanda vastaan Helmen esittämiin kysymyksiin: 

1. Mikä tehoaa?
- naukuminen ja suuret silmät yhdessä on aikas tehokasta. Ellei heti tehoa, niin kannattaa kokeilla lisää naukumista ja tuijottamista. Ihan rävähtämätön tuijotus yleensä tehoaa myös. 
2. Yksin vain yhdessä?
- Ihan miten vaan, mut kyllä mä haluun ne rapsut ensin!
3. Kuunteletko radiota?
- Toisinaan joku ääni häiritsee päivänokosiani, onko se radio vai tv, en ole tarkistanut.
4. Mikä olisi paras aika herätä?
- Silloin kun ovikello soi, koskaan ei voi tietää, kuka mukava tulee kylään!
5. Koska kehräät? 
- Aina kun minua rapsutetaan leuan alta ja joskus kun makaan ihmisen vatsan päällä tulee kehrättyä kun siinä on niin mukavan pehmeätä ja lämmintä. 
6. Oonko mä susta söpö?
- Nyt kysyit pahan - ku mä oon musta ihan se söpöin!  Mut vastataan nyt sovun säilymiseksi, että oot maailman toiseksi söpöin kisuliini!
 7. Miksei kaikilla kissoilla oo kotia?
- Tosta mä oon laittanu kirjotuksen yleisöosastoon. Mun tassut ihan tärisis kun mä kirjotin, olin niiin vihanen. Mä kun tiiän mitä on olla vailla kotia, niin en haluis sitä kokemusta ees hiirille. Jotkut ihmiset on vaan niiiin idiootteja!!
8. Miks ihmiset on joskus tyhmiä?
- No ne on hei IHMISIÄ! 
9. Ootko oikea- vai vasentassuinen?
- kyl mää yleensä meen oikee tassu edellä, mut mä oon kyllä opetellu peseytymään vasemmallakin, sillä saa tosta oikeelta korvan takaa palio paremmin - hups, nää tais olla henk.koht. juttuja..no meni jo..
10. Kuka on sun paras kaveri?
- mun oma ihminen tiätty, sit sen äiskä ja iskä ja sisko ja sit sen kaverit.. mut miähistä mä en niin paljoo välitä, paitti jos ne kissaihmisiä. Niin ja sitte on yksi vesikilpikonna, sen nimi on Vilpertti, mä en kyllä oikeesti välitä siitä, mut me torkutaan joskus yhdessä saunassa, mä oon lauteilla ja se on kiukaan alla. Mä vähän ihmettelen, et luuleeks se, et se kiuas on päällä vai miksi se on siä?
11. Mikä saa sut kaikista onnellisimmaks? 
- rapsut tietty ja herkkunaksut ja jos mun oma ihminen on antamas niittä, sen paree päivä ei voi olla, niin ja tietysti auringonläikät! Tää on parhautta!

Amanda haluaa kysyä seuraavia:

1. Pitkä- vai lyhyt karva?
2. Harja vai kampa?
3. Pesetkö hampaasi?
4. Naksut vai märkäruoka?
5. Ootko aamu- vai iltauninen?
6. Osaatko viekastella?
7. Mikä on sun miälestä paras lelu ikinä?
8. Mikä saa sun ihmisen liikkeelle?
9. Oonko mä susta ihana?
10. Katotko sä luonto-ohjelmia?
11. Mistä sä tykkäät eniten maailmassa?


Sit meidän pitäis pistää tämä eteenpäin 11 blogille, mutta se on aika paljon. Me toivottais vaan, että joku tän mukaansa nappaisi. Ja me laajennetaan tää ny muilleki eläimille, eikä vaan kissoille (ja koirille)!

 Hys ny! Mää lähen tarkkaileen noita tirpuusia - niiton aikas paljon liikkeellä!

1 kommentti:

  1. Oi, onkin kaunis väritys. Meidän Muru oli samanlaisella värityksellä, pitkäturkkinen.

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!