Choose your language:

perjantai 1. heinäkuuta 2016

Erikoistehostepintaa tekstuuripastalla

Koukussa kortteihin Vintage-haasteessa  kesä- heinäkuussa 2016 on aiheena tehosteainepinta. Tutkin omia laatikoitani ja löytyi jolloinkin hankittu käyttämätön DecoArt:n Dimensional Effects Paintable texture paste, vapaasti käännettynä vitivalkoista tehosteainetta, jolla tehdä 3-D kuvioita tai luoda tekstuuripintoja. Voi työstää pensselillä tai palettiveitsellä (minulla kyllä ihan tavallinen käytöstä poistettu vanha veitsi käytössä). Englanninkielisessä tekstissä luvattiin, että tämä aine toimii hyvin sapluunoiden kanssa. Voidaan värjätä akryyliväreillä tai maalata päälle kuivuttuaan. Ajattelin sitten kokeilla, toimiiko pasta kuten luvataan.

Olin jo pari päivää tehnyt hääkortteja ja muistin, että minulla oli hyvin vähälle käytölle jäänyt sydänsapluuna, niin päätin kokeilla tätä ainetta sen kanssa. 

Ei muuta kuin hommiin...

Käytin Fabrianon 160 g kartonkia tähän ja totesin myöhemmin, että pehmeni liian paljon tässä käsittelyssä. Täytyy kokeilla myöhemmin paksummalla.
Fiksut ihmiset laittavat teipillä sapluunan kartonkipohjan päälle töihin ruvetessaan, mutta minä suurpiirteinen pitelin toisella kädellä siitä kiinni. Onneksi tekstuuripastan levitys oli helppoa, aine oli helposti levittyvää ja pehmoista kuin vastasatanut lumi.

 
Lisäsin ja lisäsin tehosteainetta, että saisin kunnolla sydänkuviot pintaan. Kun olin tarpeeksi "sotkenut" sapluunan kanssa, otin sen varovasti pois ja siirsin kartongin kuivumaan.

Koska ainetta oli sapluunan toisella puolella runsaasti ajattelin hyödyntää sen ja plätkäisin koko sapluunan nurinperin toiselle kartongille tekstuuripasta kartonkiin päin.


Saadakseni sydänkuvioita tähänkin kaivoin laatikosta toisen omistamistani Inka Gold -metalliväripurkeista ja otin veitsellä siitä aimo siivun ja levitin sen sydänsapluunan päälle. Sepä ei käynytkään aivan niin helposti kuin olisi luullut, aine oli hiukan kovettunut.

Olin varmaan jättänyt purkin liian pitkäksi aikaa avoimeksi. Purkin kyljessä lukee "nopeasti kuivuvaa". Eli ottakaa purkista annos Inka Goldia ja laittakaa purkin kansi kiinni, ettei aine pääse kovettumaan. Mutta täytyy muistaa, ettei ota sormella - ihosta lähtee ainetta, joka pilaa Inka Goldin. Kun olin levittänyt mielestäni riittävästi väriä sapluunan sydämille (ja vähän muuallekin), nostin sapluunan pois. Koska pohjassa oli jo tekstuuripastaa, sapluuna oli aika tiukasti pohjassa kiinni. Varovasti "revin" sen irti ja pohjaan jäi hauska kuvio. Sitten vaan koko pläjäys kuivumaan.


Seuraavana päivänä korttipohja oli kuiva ja aloin lisätä siihen väriä. Minulla oli mielessäni hääkortti tai vastaava, kun olin niitä pakertanut edellisinä päivinä. Kaivoin esiin Distress Inkin ja VersaColorin värejä. Vaaleata punaista, vaaleata sinistä, vaaleata violettia ja ripaus keltaista. 
Distress Ink, VersaColor ja värinlevitin :) kuvassa hailukammat värit kuin oikeasti

Suodatinpaperiruusuja

Suodatinpaperiruusuja olin tehnyt jo edellispäivinä. Ruusut tehtiin valkoisesta suodatinpaperista. Erittäin hyvä ohje suodatinpapereiden värjäämiseen ja ruusujen tekemiseen löytyy täältä. Tein näitä ihan ensimmäistä kertaa.
 Ei ollut niin vaikeata kuin olin kuvitellut. :)

Ruusun "lehdet" on leikattu kuviosaksilla ja reunoja sävytetty Distress Inkillä "Victorian velvet" kuten myös ruusuja. Väritin hieman valmiiden ruusujen päältä ja taitteista. 

Korttikuva on tulostettu omistamastaniVintage CD:n kuvista. Löysin CD:n Facebookin askartelukirppisryhmästä. Kuvan takana on kakkupaperia ja se on kehystetty stanssatulla kehyksellä. Kuvan vieressä palanen stanssattua kukkaköynnöstä. Kuvassa näkyy hyvin koholla olevat Magentan väriset Inka Goldilla tehdyt sydämet. Käytin korttipohjaan siis sitä kartonkia, johon olin plätkäissyt spaluunan tekstuuripasta kartonkiin päin. Tekstuuripasta ja pohjan värjäys toi elävyyttä pohjaan sydänten lisäksi.  

Sitten vähän pitsiä ja helmiäisiä...


Kortin teksti on kirjoitettu tietokoneella ja tulostettu Fabrianon kartongille. Reunoja sävytin Vicorian velvet -värillä. 

VALMIS!

1 kommentti:

  1. Voi kuinka paljon ihanaa uutta! En todellakaan ole koskaan tehnyt ruusuja minäkään, mutta näyttävät niin suloisilta että varmaan kokeilen. Ja sitten hyvä ohje tuo sapluunan kanssa, eli rohkeasti kokeilla eri aineilla että mitä tulee. Tosi kivaa tulikin sulla!

    VastaaPoista

Kiitos kommenteistasi, luen niitä mielelläni!
Thanks for your comments!